Verstuivers testen in Apeldoorn

Storing aan uw auto? Vaak is een verstuiver, ook wel injector genoemd, de boosdoener. Uw injectoren testen? Dat kan bij Autoservice Huisman, de vakgarage uit Apeldoorn, snel en eenvoudig. Een afspraak maken is niet nodig!

Wat is een injector/verstuiver?

De verstuiver brengt brandstof in de cilinder van uw auto. Door een perfecte timing en verneveling, zorgen verstuivers voor een optimale verbranding. De injectoren zijn van onschatbare waarde, maar krijgen het wel vaak zwaar te verduren. Een injector is dan ook na een tijdje toe aan een reparatie. Soms is complete vervanging zelfs nodig.

Hoe wij injectoren testen in Apeldoorn

Afwijkingen in uw verstuivers zijn niet altijd direct te vinden. Laten vervangen is dan zonde en niet nodig. Met het laten testen van uw verstuivers weet u waar u aan toe bent. Een slechte compressie kan bijvoorbeeld de oorzaak zijn van het probleem.

Wij hebben ADES Apeldoornse Diesel- en Elektro service met 30 jaar ervaring in het testen van verstuivers overgenomen. Hierdoor hebben wij onze eigen testmachines in huis. Zo meten wij de verstuivers op allerlei verschillende punten door. Hierna wordt duidelijk welke verstuiver defect is en welke niet. Op deze manier vervangt u nooit meer dan noodzakelijk.

Verstuivers kapot?

Blijkt na de test van uw injectoren dat hier sprake is van een defect? Dan zijn ruilverstuivers de oplossing. Uw kapotte verstuivers ruilt u eenvoudig om voor onze gereviseerde verstuivers. Wij hebben onze vaste leverancier voor nieuwe injectoren en verstuivers.

Stapsgewijs verstuivers testen

De test bestaat uit verschillende onderdelen. Zo zien wij niets over het hoofd. Hieronder een stapsgewijs overzicht. Wij passen ons aan op uw planning en voorkeuren! Bovendien zijn wij merkonafhankelijk.

Zo testen wij verstuivers:

  1. Controle van de elektromagnetische bediening van de verstuiver.
  2. Wij kijken de dichtheid van het aanzuig- en uitlaatgassysteem na.
  3. Het meten van retouropbrengst. Zo krijgt de monteur gelijk een beeld van een eventueel probleem.
  4. Het inspuitvolume bij stationair draaien controleren. Bij sterk uiteenlopende waarden wordt eventueel te weinig brandstof ingespoten.
  5. Er vindt een deellast controle plaats.
  6. Wij controleren het volle vermogen.
  7. Voor- en na inspuiting om te kijken of de injector goed functioneert. Deze techniek noemt men ook wel common-rail.
  8. Controle van de kalibratiecode. Wij vergelijken de meetwaarden van uw meter met de nationale en internationale meetstandaarden.

Wij staan nu voor u klaar!

Direct uw verstuivers laten testen bij Autoservice Huisman uit Apeldoorn? Bel ons direct op 0552032032 of plan nu online een afspraak in!